Yhteisöllisesti onnekas?

Yhteisöllisyys on perinteisesti perheen, suvun tai vaikkapa naapuruston välinen side. 

Nykyään yhteisöt saattavat syntyä virtuaalisesti verkossa, vaikkapa ajattelutavan tai harrastuksen yhdistämänä. Hyvänä esimerkkinä verkon yli toimivasta yhteisöstä on mediakumppanimme HidastaElämää, jossa yhdistävänä tekijänä ihmisillä on halu oppia itsestään ja kehittyä. 

Omassa arjessani yhteisöllisyys näkyy esimerkiksi kotipihan naapureiden kesken. 

– Kyllä, me lainaamme toisiltamme leivinpaperia ja istumme viinilasin ääressä iltaa, nauraen arkisille kommelluksille. Koen tämän suurena voimavarana ja uskon että se heijastuu esimerkiksi lapsiimme positiivisella tavalla. 

Etätyön ja poikkeusaikojen vuosina työelämän yhteisöllisyys on kokenut pienen murroksen.  Yhteisöllisyyttä ei välttämättä rakenneta kahvipöydän äärellä jutustellen, yhteisillä lounashetkillä tai toimistolla tutustuen. Emme välttämättä edes tapaa toisiamme ilman tietokoneen ruutua. Olen kuitenkin sitä mieltä, että yhteisöllisyys on yksi tärkeimmistä tekijöistä koko yrityksen, sekä henkilön omaan menestykseen ja uusia keinoja sen ylläpitämiseen ja luomiseen ei ole liikaa. 

Olen onnekas.

Olen työelämässänikin löytänyt itselleni luotettavan yhteisön. Koen luottamusta ja avoimuutta sparraillessani omien tai eri yrityksissä työskentelevien kollegoideni kanssa. Uskallan kysyä ja kyseenalaistaa erilaisia toimintatapoja, kertoa avoimesti virheistä ja myöhemmin myös nauraa niille yhdessä. Saan neuvoja ja tukea aina kun tarvitsen. 

Meillä Nostemedialla viestintä, hyväksi todettujen toimintatapojen jakaminen ja avoimuus luovat kulttuuripohjaa hyvinvoivalle yhteisölle. 

Ja ei, en todellakaan väitä, että nämä olisivat meillä täydellisesti hallussa, mutta tahtotila on pyrkiä tukemaan näitä arvoja kehittäessämme toimintaamme. Etänä taikka livenä, mutta yhdessä.

Kulttuuri, jonka ihmiset työpaikalla luovat, näkyy ulospäin koko yrityksen arvoina.

Miten teillä tuetaan yhteisöllisyyttä etäillessä? Onko yhteisöllisyys osana sun arkea? Mitä voisimme tehdä enemmän?  Vinkkejä ja oppeja otetaan ilolla vastaan! 

 

 

Mainosratkaisut