Työsuhde vaatii luottamusta

Moi, olen Milka!

Nostemedian uusin tulokas ja minua pyydettiin jakamaan ajatuksiani uusien työkuvioiden aloittamisesta.

Aloitan nyt elokuussa uutena työntekijänä Nostemedialla. Tai en ihan uutena, olen ollut mukana työporukassa jo viisi kuukautta osana työllistävää koulutusta.

Työllistävä koulutus on kuin olisi ollut pitkässä työhaastattelussa ja koulutuksen päättyessä, kuten työhaastattelussakin, päämäärä on se, että hakija palkataan. Oma koulutukseni päättyi siis nyt ja haluttuun päämäärään päästiin!

Jo ensimmäisestä päivästä lähtien minulle sanottiin, että tavoite on jatkaa työssä koulutuksen jälkeen, mutta se pieni ääni pään sisällä ei uskonut tätä millään.

Olin varma, että päätös jatkosta perutaan vielä työsopimusta allekirjoittaessa. – Miksi? 

Se ei johtunut työporukasta tai -ilmapiiristä. Alusta asti minut otettiin hyvin vastaan ja kaikki käytiin rauhassa läpi. Minulla ei ole aiempaa työkokemusta alalta, niin sain pehmeän laskun uuteen työhön. Ilmapiiri oli alusta asti rento ja erillistä ”työnaamaria” ei ole tarvinnut luoda.

Työtehtävät, työilmapiiri ja töiden teko pienten lasten äitinä onnistuvat kuin unelma, niin miksi epäilin jatkon onnistumista?

Työsuhde, kuten ihmissuhteet, vaatii luottamusta.

Kun aiemmissa työsuhteissa on esimiehen puolelta sanottu toista ja tehty sitten toisin, on luottamus särkynyt.  Uuden työsuhteen alussa tuota luottamusta aletaan rakentamaan uudestaan, mutta puolustusmekanismina sitä varautuu pettymyksiin. Pessimisti ei koskaan pety.

Omat epäilyksen siemeneni eivät kuitenkaan saaneet tarvitsemaansa ravintoa ja usko omaan työntekoon ja osaamiseen on nousussa. Tästä saan kiittää hyvää työporukkaa Nostemedialla.  Ilman jatkuvaa rakentavaa palautetta, niin onnistumisista kuin mokistakin, ei oman osaamisen kehittyminen ja itsevarmuus olisi kasvanut. Nyt tuntuu siltä, että olen ansainnut paikkani.

Tästä eteenpäin toimin siis Nostemedialla Kampanjakoordinaattorina ja toteutan kampanjoita, sekä teen erilaisia mainonnanhallinnan tehtäviä. Minut tavoitat sähköpostilla: milka@nostemedia.fi tai numerosta: 040 480 6155.

Toivottavasti ollaan pian yhteydessä

Mainosratkaisut