Näin tarjoat perheellesi elämyksiä – lähellä ja edullisesti

Näin tarjoat perheellesi elämyksiä – lähellä ja edullisesti

Haen vastapainoa työlleni Nostemediassa ja ylipäätään palautumiseen luonnosta. Uskon, että tämä rakas vapaa-ajan harrastus on yksi seikoista, joka on  auttanut vuosikymmeniä unihaasteista kärsivää (siis mua)  nukkumaan paremmin.  Läheiseni ovatkin joskus todenneet, että olen tyyppi, joka nukkuu niin vedessä, ilmassa kuin maassa. Tällä viitataan meidän retkeilyvarusteisiin, joihin kuuluu mm. packraft (eli reppulautta), Tentsile (puumajoite) ja laavuilla nukkuminen. Retkeily ei kuitenkaan ole varusteista kiinni, lähiretkeily/matkailu onnistuu myös pikkubudjetilla loistavasti!


Korkokengät ja jakkupuvut vaihtuivat retkeilyvarusteisiin jo n. 10 vuotta sitten, ja upeita elämyksiä on tullut koettua – niin lähellä kuin kauempanakin. Kirjoitin viime vuonna blogin Espanjan La Gomerasta kumppanimediaamme Tripsteriin, pääset lukemaan sen tästä

Nämä vinkit sopivat kaikille: reissaat sitten perheesi, ystäväsi tai kumppanisi kanssa tai soolona.

Koska luonto on antanut itselleni niin paljon, ajattelin jakaa kanssasi 5 kohdetta – nämä sisältävät myös extravinkkejä. Matkat on mitattu Nostemedian keskustan toimistolta, ja ovat maksimissaan 1,5 h.. Nappaa talteen – ja lähde seikkailemaan!

  1. Sarvikallio, Tuusula (35 km) – sopii kävelyn lisäksi myös maastopyöräilyyn.
  2. Nukarinkoski, Nurmijärvi (48 km) – nauti eväistä ja kosken pauhusta.
  3. Isosaari, Helsinki – reilu 30 min Helsingin keskustasta saaristolautalla, koe ainutlaatuiset nähtävyydet ja luonto.
  4. Jokioisten Museorautatie, Minkiö (129 km) – vuokraa oma resiina, yövy laavulla.
  5. Linlo, Kirkkonummi (40 km) – tee päiväretki tai jää yöksi, ruuhkattomasti.
  1. Sarvikallio, Tuusula

Kotikunnastani Tuusulasta löytyy tekemistä niin lapsille kuin aikuisille. Lähde retkeilemään Sarvikalliolle: sieltä löytyy uimalaituri, useampi grillauspaikka ja ulkohuussi. Paikalle voit tulla omalla autolla tai hyppäämällä hop-on hop-off bussiin. Vuokraa fillari, soutuvene, suppilauta tai kajakki – ja lähde tutustumaan Tuusulanjärveen

Kiinnostaako kulttuuri? Sitäkin riittää, tsekkaa tapahtumat täältä.

Tuusulassa on aivan ihana hotelli ravintoloineen, kesäteattereineen, puistokonsertteineen ja pakohuoneineen: Krapi.Tsekkaa myös Onnelan mökki- ja muu majoitustarjonta. Kaikki Tuusulan majoituspalvelut löytyvät täältä, mukana myös hulppeat luxusmajoitukset – vuokraa perheelle tai pidä vaikka ystävien kanssa huikeat bileet!

  1. Nukarinkoski, Nurmijärvi

Mun yksi ihan lempparilähikohteista! Tänne tulen usein myös yksin, kuten myös ystävien sekä perheen kanssa – nauttimaan kosken pauhusta ja eri vuodenaikoina erinäköisestä luonosta – ja  grillaamaan. Nukarinkoskea on onnistuneesti kuvailtu sademetsämäiseksi. Suosittelen käymään myös ruskan väriloiston aikana sekä talvella, kun kosket ovat  jäätyneet.

  1. Isosaari, Helsinki

Lähde matkaan Kauppatorilta liikennöivältä m/s Isosaarella tai omalla veneelläsi. 100 vuotta vanhassa linnakesaaressa riittää tutkittavaa kaikenikäisille.

Nauti uimarannasta, nappaa mukaan omat eväät tai syö ravintoloissa. Voit myös tsekata yleiset saunavuorot

Yöpyä voit ekologisesti Nolla Cabin:issa. Provinkki: nippusiteet mukaan, saat yksittäisistä vuoteista parivuoteen – näin voit majoittua myös pienempien lasten kanssa.

  1. Jokioisten Museorautatie

Haetko jotain spessua puuhaa lasten tai kavereiden kanssa? Vuokraa oma resina, valittavana on muutama erilainen reitti. Matkan aikana voit pulahtaa uimaan, ostaa herkut tai nauttia omista eväistä.

Kannattaa tsekata Local Tips – hämäläisten suosikkikohteet. Lämmin suositus Torronsuon ja Liesjärven kansallispuistojen kohteisiin. Vähemmän tunnettu Kirmunharju oli upea. Viime syksynä näistä kaikista tarttui matkaan paljon suppilovahveroita.

  1. Linlo, Kirkkonummi

Täällä on tullut käytyä jo moneen kertaan, eri vuodenaikoina. Erittäin monipuolinen retkikohde, tutkittavaa löytyy haluttaessa moneksi tunniksi. Luonto on vaihtelevaa: vehreää puustoa, karun kaunista kalliota ja jääkauden hylkäämiä lohkareita. Täällä on lukuisia nuotiopaikkoja, eikä varmasti ruuhkaa. Telttailu on sallittua, ja löytyy myös omalle veneelle paikkoja. 

Muistathan retkeillessä huomioida niin luonnon kuin muut retkeilijätkin, Metsähallitus on tehnyt kompaktin retkietiketin!

Toivottavasti löysit näistä sopivan kohteen tai jopa muutaman ja koet monta ihanaa elämystä!

Ps. Mikäli haluat lisää vinkkejä vastapainoksi työlle ja palautumiseen retkeilyn/matkailun/luonnon avulla, laitathan viestiä niin kirjoitan vastaavia blogeja lisää!